FAQ items aan het laden...
FAQ items aan het laden...

Dakrenovatie van alle soorten daken.

Verleng de levensduur van uw bestaande dak door Total Roof Care in te schakelen voor dakrenovatie in Zwijndrecht en omstreken. Onze deskundige en ervaren teams hebben ieder hun eigen specialiteit, waardoor wij in staat zijn elk soort dak te renoveren of desnoods een versleten dak te vervangen met een nieuw dak. Kortom: uw dakbedekking weer als nieuw!

Wanneer uw dak renoveren?

Waarom en wanneer kiest u voor dakrenovatie? Een dak vernieuwen is nodig indien er dermate schade of slijtage is opgetreden, waarbij normaal onderhoud niet meer volstaat. Hierbij gaat het om beschadigingen groter dan bijvoorbeeld scheurtjes in een plat dak, missende of verschoven dakpannen, een kapotte dakgoot of een makkelijk te verhelpen lekkage. Om wat voor soort renovatie aan het dak het gaat, is afhankelijk van uw situatie. Zo kan het zijn dat de dakpannen vervangen nodig is of dat uw bitumineuze of kunststof dakbedekking vervangen dient te worden. Maar of het nu om een plat dak renoveren of nieuwe dakpannen leggen gaat: Totaal Roof Care heeft voor alle mogelijke daksoorten en dakrenovatiewerkzaamheden de juiste specialist in huis.

Altijd de beste vakman

Ons dakbedekkingsbedrijf kan bogen op een jarenlange ervaring in het beheer en de renovatie van allerhande daken. Elk van onze deskundige en ervaren teams hebben hun eigen specialiteit, bijvoorbeeld op het gebied van bitumen daken of juist op het gebied van kunststof dakbedekking. En waar wij zelf toch niet over de nodige expertise beschikken, hebben wij een groot netwerk achter de hand waar wij een beroep op kunnen doen. Op die manier bent u te allen tijde verzekerd van een vakkundige aanpak. Uw dak is bij ons altijd in goede handen! Mochten wij tijdens een dakinspectie tegen een probleem aanlopen, laten wij u dit overigens ook al meteen weten en kunnen we desgewenst direct overgaan op de nodige renovatiewerkzaamheden.

Kom meer te weten over wat de dakrenovatie van Total Roof Care uit Zwijndrecht voor u kan betekenen door contact met ons op te nemen. Dit doet u door te bellen naar 078-6191897 of door het contactformulier. in te vullen. Wij helpen u met alle plezier verder.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en milieuvriendelijk wonen wordt steeds belangrijker in ons leven. Naast korter douchen, gebruik maken van elektrische auto’s of simpelweg de fiets pakken, kan je ook eens kijken naar opties op het dak, zoals een wit dak of een groendak. Een wit of groendak biedt vele voordelen op het gebied van duurzaamheid en is daarnaast ook een verrijking voor je woongenot en vaak ook dat van anderen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een milieuvriendelijk en tegelijkertijd idyllisch groendak. Of een ‘moestuin’ dak. Kortom, een groendak heeft vele mogelijkheden.

Waarom een wit dak?

Kijk maar eens om je heen… In Nederland zijn bijna alle daken donker van kleur. De huidige donkergekleurde daken absorberen veel zonnestraling en slaan dit op in de vorm van warmte. Dit leidt tot verwarming van het gebouw en van de omringende lucht.

Door de opwarming kan het, vooral in de zomer, onaangenaam warm worden in een gebouw. Om dit op te lossen worden airco systemen geplaatst. Deze zouden 10-15% minder hard hoeven te werken als de platte of schuine daken van gebouwen van andere materialen dan wel van een andere kleurlaag zouden worden worden voorzien.

De meest voor de hand liggende kleur is wit. Een wit dak reflecteert de warmte namelijk veel beter. Zo is er bijvoorbeeld wit PVC, dat een deel van de zonnestralen die op het dak komen terugkaatst. Hierdoor wordt de temperatuur op je dak minder hoog en gaat je dakbedekking langer mee dan wanneer het een zwarte kleur heeft.

Wat is een groendak?

Een groendak is een dakbedekking die bestaat uit onder andere mossen, grassen, vetplanten, struiken en soms zelfs bomen. Dit is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor andere dakbedekkingen en is ook mooi om te zien! Groendaken worden voornamelijk gebruikt op platte daken, maar het is zeker mogelijk om een groendak aan te leggen op een hellend dak van maximaal 60 graden. Een groendak heeft als vereiste dat er onder de groene dakbedekking een EPDM dakbedekking moet liggen. EPDM is rotvast en wortelbestendig waardoor de mossen en vetplanten je dak niet aantasten.

Voordelen groendak

Het eerste voordeel van een groendak is dat de planten en mossen op het dak CO2 omzetten in zuurstof. Zo draag jij een steentje bij aan schonere lucht voor iedereen. Daarnaast biedt de begroeiing een grondlaag. Hierdoor blijft het in de zomer lekker koel in je woning en in de winter juist warmer. Door de isolerende werking van het groendak, bespaar je dus flink op je energierekening. Ook beschermt de begroeiing de onderliggende dakbedekking tegen factoren van buiten, zoals hagel of plotselinge temperatuurschommelingen die de dakbedekking kunnen beschadigen. Hierdoor gaat je dakbedekking een stuk langer mee.

Soorten groendaken

Er zijn twee soorten groendaken, namelijk intensief en extensief. Een intensief groendak wordt gebruikt voor zogenoemde daktuinen. Op deze daktuinen vind je grotere struiken, bloemen en grassen. Doordat een intensief groendak meer gewicht uitoefent op je dak, moet er vaak een aanpassing aan je dakconstructie worden gedaan om het groendak mogelijk te maken. Een intensief groendak brengt dan vaak meer kosten met zich mee. Maar daar tegenover staat dat je op een intensief groendak kunt tuinieren en ‘leven’, zoals in een gewone tuin.

Een extensief groendak is het type groendak dat je het vaakst ziet. Hierbij bestaat de begroeiing op het dak uit mossen en vetplanten en geen grote, kleurrijke bloemen en planten. Dit type groendak is veel lichter en belast je dak minder, waardoor er meestal niets aan je dak aangepast hoeft te worden. Op extensieve daken kan je ook niet lopen. Mossen en vetplanten kunnen zonder veel aandacht blijven groeien. Extensieve daken vragen weinig onderhoud en hoeven alleen in droge perioden gewaterd te worden.

Andere soorten duurzame daken

Naast groendaken, zijn er ook andere soorten dakbedekkingen die duurzamer zijn dan de reguliere soorten (productieproces buiten beschouwing gelaten). Zo is er bijvoorbeeld wit PVC, dat een deel van de zonnestralen die op het dak komen terugkaatst. Hierdoor wordt de temperatuur op je dak minder hoog en gaat je dakbedekking langer mee dan wanneer het een zwarte kleur heeft.

Tegenwoordig wordt bitumen dakbedekking steeds vaker gerecycled om het milieu te ontlasten en bewust om te gaan met materialen. Als het bitumen goed wordt gescheiden van andere lagen, kan het goed hergebruikt worden.

Professioneel dakonderhoud en dakreparatie

Total Roof Care is uw specialist op alles wat met uw dak te maken heeft. Doe daarom eveneens een beroep op onze expertise wanneer u dakonderhoud in Zwijndrecht en omgeving nodig heeft. Onze vakmensen zullen uw dak op deskundige wijze onderhouden en indien nodig repareren. Zo blijft uw dakbedekking te allen tijde in optimale staat.

Onderhoud aan het dak

Net als alle andere aspecten van uw woning verdient uw dak het juiste onderhoud. Zeker aangezien het een kwetsbaar onderdeel is dat te maken krijgt met neerslag en andere invloeden van buitenaf. Mettertijd kan uw dakbedekking te maken krijgen met vochtvorming, schimmel, groene aanslag, houtrot en andere dakproblemen, wat op z’n beurt weer zorgt voor een lagere kwaliteit van het dak zelf. Dat brengt een verlaagde levensduur, woningwaarde en wooncomfort met zich mee. Genoeg redenen dus om u dak tijdig van onderhoud te laten voorzien door een specialist die weet waar hij mee bezig is. Total Roof Care voert graag een dakinspectie uit en zal vervolgens aan de slag gaan om uw dak te onderhouden. Altijd afhankelijk van uw wensen en de behoeften van uw dak.

Dakbedekking van een plat dak onderhouden.

Total Roof Care is dé specialist op het gebied van de dakbedekking van uw plat dak in Zwijndrecht. Laat daarom uw inspectie, onderhoud en renovatie met een gerust hart over aan onze deskundige teams voor optimale resultaten.

Alles voor uw platte daken

Juist omdat platte daken een kwetsbaar onderdeel van een gebouw vormen, is het cruciaal de platte dakbedekking van goed onderhoud en regelmatige inspectie te voorzien. Op die manier voorkomt u veel voorkomende problemen aan de dakbedekking van een plat dak en is een platte dak vervangen niet altijd nodig. Soms gaat het – ondanks goed onderhoud – helaas wel fout. Denk bijvoorbeeld aan een gebrekkige afwatering, waarvan de oorzaak in een onvoldoende draagconstructie of verstoppingen in de afvoer kan liggen. Daarnaast kunnen slijtage en verwering voor daklekkage zorgen. Maar Total Roof Care heeft voor elk probleem een passende oplossing. Dankzij onze expertise kunnen wij alles van een plat dak repareren tot een plat dak renoveren. Zelfs een plat dak vernieuwen door een nieuw plat dak te plaatsen of het aanpassen van de dakconstructie behoort tot onze mogelijkheden. De beste resultaten verkrijgen?

Met onze hulp heeft u altijd alles op het droge.

Verzorging van uw hellend dak

Een langer leven voor uw hellend dak in Zwijndrecht en omstreken is waar Total Roof Care voor staat. Wij verzorgen inspectie, renovatie, onderhoud en reparatie van alle soorten schuine daken, uiteenlopend van dakpannen tot aan bitumineuze dakshingles. Dankzij onze alomvattende expertise staan wij voor u klaar om alles van een hellend dak renoveren tot dakpannen vervangen te regelen.

Schuine daken onderhouden en repareren

Een hellend dak bestaat in allerlei soorten en maten. Zo kunt u denken aan dakpannen, dakpanplaten, golfplaten, shingles voor het dak, kunststof dakbedekking, bitumen dakbedekking en POCB-dakbanen. Maar wat voor dakplaten of andere dakbedekking het voor uw schuine dak ook betreft: Total Roof Care is overal mee bekend en kan dus al het nodige onderhoud voor u uitvoeren. Door tijdig vochtvorming, groene aanslag, houtrot en andere problemen aan te pakken zorgt u ervoor dat het dak lang in goede staat blijft. Dat brengt een mooiere uitstraling en meer woongenot met zich mee. Bovendien bespaart u hiermee op kosten die komen kijken wanneer er een groter defect optreedt. Tijdens een inspectie zullen wij al de algemene toestand en alle dakdoorvoeren zoals schoorstenen en ventilatiepijpen controleren. Tevens kijken we of de hemelwaterafvoer voldoende functioneert. Mocht er onderhoud of reparatie nodig zijn, dan kunnen wij dit vervolgens snel voor u uitvoeren.

Renovatie aan hellende dakbedekking

Ook als het gaat om renovatie van uw hellend dak kunt u bij ons terecht. Is nieuwe dakpannen leggen nodig of is uw plaatbedekking aan vervanging toe? Wanneer onze experts bij het inspecteren van de dakbedekking van uw hellend dak ergens tegenaan lopen dat aan herstel of vervanging toe is, stellen zij u hiervan op de hoogte. Een constructeur zal de situatie bekijken en een advies opstellen, waarna een gespecialiseerde aannemer de nodige herstelwerkzaamheden uitvoert. Uiteraard pas na uw akkoord met onze offerte. Zodra de constructie weer helemaal in orde is, werken wij het dak tenslotte af met beschot en nieuwe dakbedekking.

Bel voor een afspraak of meer informatie over wat wij voor uw hellend dak kunnen doen naar 078-6191897 of maak gebruik van het contactformulier..

Met Total Roof Care uit Zwijndrecht bent u snel weer onder de pannen!